Workshops & Arrangementen

Wij verzorgen voor u diverse arrangementen, activiteiten en workshops zoals culinair koken, een kookworkshop volgens de seizoenen, het opbouwen van een moestuin, het verwerken van groenten en fruit, bloemschikken,  schilderen, wilgenteen vlechten, etc. Dit kan in combinatie met een overheerlijke high tea, huisgemaakt gebak of een uitgebreide lunch.

WORKSHOPS:

Workshop Hoe kan ik een moestuin opstarten: Onder begeleiding leert u om een moestuin op te starten. Dit kan al op een paar vierkante meter, op het balkon of in de siertuin. U krijgt tips over hoe u compost kunt maken, de grond moet bewerken, wisselteelt kunt toepassen, zaaien, bewerken, oogsten (volgens de Kosmosagenda van Maria Thun), natuurlijkvriendelijke ongediertebestrijding en het verwerken van groenten en fruit.

Verwerken van groenten en fruit:. Onder deskundige begeleiding leert u hoe u groenten en fruit kunt verwerken (wecken, inmaken, drogen, kruidenolie en -azijn, likeurtjes, pesto’s etc.)

Culinair koken: met een groep van 6-10 personen krijgt u culinaire kookles. In 4 kooksessie’s bereiden we een driegangen lente- zomer- herfst- of wintermenu met zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen moestuin en streekproducten.

Kookworkshop: volgens de seizoenen koken wij een bijzonder gerecht uit de moestuin.

Schilderen: een kunstenaar leert u een schilderij te maken met aquarel- of acrylverf. U gaat met een prachtig zelfgemaakt schilderij naar huis.

Bloemschikken: onder begeleiding maakt u een prachtig natuurlijk bloemstuk, waar u nog lang plezier aan zult beleven. 

. Wilgenvlechten: onder begeleiding maakt u een of meerdere vlechtwerken.  Website www.creajac.teepe.net   

.Kruidenolie en -azijn maken: na een uitgebreide rondleiding door de Moe’stuijn met uitleg over alle kruiden gaat u een gepersonaliseerde kruidenolijfolie en – witte wijnazijn maken die gezond is voor uw lichaam. 

 .Kruiden-groenten-bouillon-pasta maken; met diverse verse groenten en kruiden uit de tuin gaat u een overheerlijke bouillon-pasta maken die u kunt gebruiken om uw soepen en sauzen op smaak te maken. 

 

ARRANGEMENTEN:

Dwars dur d’n Hof-arrangement.

 

Wanneer u een verjaardag-, een vriendinnen-, zussen-, collega-dag, vrijgezellenfeest of een bedrijfsuitje actief wilt vieren bent u bij ons op het juiste adres!

Op de diverse terrasjes, in het prieeltje en in de gezellige ‘Tuijnkamer’ kunt u genieten van de moestuin en boomgaard, in combinatie met een rondleiding en/of een workshop. Een ideale accommodatie om met familie, vrienden of tijdens een bedrijfsuitje te verblijven en lekker te genieten in een gezellige en gemoedelijke sfeer!

Wij organiseren voor u een onvergetelijk verblijf voor elke wens en ieder budget!

Bloemschikworkshop met een High-Tea.

Voor Pasen en voor Kerst geven wij bloemschikworkshops met een uitgebreide zoete en hartige Paas- en Kerst- High Tea. Met zoveel mogelijk verse biologische producten uit de tuin worden bijzondere lekkere gerechten bereidt. Tussendoor verzorgen wij een rondleiding door de Boergondische Tuijn.

Gasten kunnen zich hier individueel voor opgeven.

Door het jaar heen verzorgen wij ook bloemschikworkshops met een High-Tea.

U kunt zelf een groep samenstellen van minimaal 8 personen.

 

 INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN EN PRIJZEN

6 Responsesso far.

 1. Mieke herings schreef:

  Hallo, ik zoek een leuke workshop voor 4 vriendinnen. Is er een mogelijkheid tot bloemschikken op vrijdag 25 nov of vrijdag 9 december?
  Hoor graag

 2. Gertie schreef:

  Hallo Mieke,

  Zou jij ons even kunnen bellen?

  b.v.d.

  vriendelijke groeten,
  de Boergondische Tuijn

 3. marieke schreef:

  Hallo wij zouden graag een kookworkshop willen doen bij jullie..we zijn twee vriendinnen.is dit mogelijk bij jullie? En wat zijn de kosten?

 4. Marieke schreef:

  Hallo wat kost de hightea met paasstuk maken op 25 maart en is er nog plek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *