Workshop, waarin geleerd wordt hoe je een moestuin opzet.
Groenten, kruiden en fruit kun je in je voor- of achtertuin kweken. Je kunt ook een apart stukje grond ergens huren, bijvoorbeeld bij een moestuincomplex of bij een boer. Sommige groenten wil je graag dicht bij huis houden omdat ze zo bewerkelijk zijn of juist goed in de siertuin passen (paprika’s, tomaten, frambozen bijvoorbeeld) terwijl je voor bietjes, uien. en aardappels bijvoorbeeld liever de ruimte van een apart stukje land hebt. Maar welke plaats je ook kiest, het plezier en de lekkere smaak van eigen gekweekte gewassen maken al het werk zeker de moeite waard.
Groenten, kruiden en fruit in de siertuin
Het combineren van siergewassen, groenten en fruit in de tuin is helemaal in. Er is zelfs een term voor bedacht: de “edible garden” oftewel de “eetbare siertuin”.
Daarbij kiest men graag wat aparte, exotische gewassen bij de sierplanten. Het moet er leuk uitzien en als het dan ook nog lekker is, is dat mooi meegenomen. Toch is het niet zo nieuw als het lijkt. In boerentuinen werden al eeuwen lang groenten, kruiden en siergewassen gecombineerd. Hier ging het vroeger vooral om wat nuttig is en kwam schoonheid op de tweede plaats.
Programma van deze dag;
We starten om 10.00 uur met koffie, (kruiden-)thee uit eigen tuin en huisgemaakt gebak. Daarna krijgt u uitgebreide uitleg over het aanleggen van een moestuin en de Kosmosagenda met heel veel tips. Tussendoor krijgt u een heerlijke lunch aangeboden met zoveel mogelijk biologische producten uit eigen moestuin en boomgaard. De middag eindigt om 15.00 uur.
Wij verheugen ons er om u te leren om een eigen moestuin op te zetten!
tot ziens bij de Boergondsche Tuijn!