Nieuws

Zie hier de nieuwtjes en laatste persberichten van de Boergondische Tuijn. Klik op een titel om het bericht te openen als pdf.

In oktober 2023 zijn wij op donderdag gesloten!!!!!

Kruidenworkshop bij de Boergondische Tuijn

De Boergondische Tuijn verzorgt diverse tuin-gerelateerde-, creatieve-, en kookworkshops voor groepen in combinatie met een rondleiding, huisgemaakt gebak, Dwars dur d’n Hof-lunch, High-Tea, soepen-, quiches-, saladebuffet bereidt met zoveel mogelijk biologische producten uit eigen tuin.

Bij de kruidenworkshop wordt met diverse kruiden uit de biologische Moe’stuijn  een gepersonaliseerde vinaigrette gemaakt.

In De Boergondische Tuijn staan ongeveer 100 verschillende kruiden. ieder met hun eigen bijzondere werkzame bestanddelen en geneeskrachtige werking. Zo staan er verschillende soorten look, tijm, salie, munt en citroen verbena, olijfkruid, dragon, bonenkruid, bloedzuring, mosterdblad, dropplant, Johanneskruid, etc. in de kruidenborders.

Ieder kruid heeft zijn eigen specifieke werking op het lichaam. Het kan het lichaam ondersteunen tegen krampen, spijsvertering-,  en luchtweg problemen, maar ook het immuunsysteem ondersteunen.

Na een rondleiding langs al deze kruiden en uitleg over deze werkzame bestanddelen kan men een gepersonaliseerde  vinaigrette maken die gezond is voor je lijf en je lijf beter laat functioneren en ondersteunen.  In biologische olijfolie en in appel-, of witte wijn azijn kunnen deelnemers de kruiden doen die ze zelf hebben uitgekozen en die goed zijn voor hun gezondheid.

De kosten voor de kruidenworkshop zijn E20,- p.p.

Voor meer informatie neem contact op met de Boergondische Tuijn www.deboergondischetuijn.nl of 06-14330453